Negociere si contractare

    Ulterior identificarii partenerilor potriviti urmeaza partea negocierii termenilor si conditiilor sub care se va desfasura colaborarea transfrontaliera. Principiile care guverneaza negocierea sunt aceleasi indiferent de specificul contractului sau parteneriatului in disctuie.

  • Stabilierea pozitie de plecare si a celui mai scazut punct sub care semnarea unui contract devine imposibila
  • Evaluarea obiectivelor si a implicarii emotionale a celeilalte parti
  • Planuirea sirului de propuneri si contra-propuneri. Deschiderea negocierii ar trebui inceputa cu cel mai mare pret rezonabil care poate fi obtinut
  • Pregatirea proprie prin stabilirea de tinte clare care trebuie atinse in timpul negocierii
  • Documentarea temeinica cu privire la preturi, conditii de livrare, concurenta si legislatie
  • Evaluarea avantajelor luarii de initiativa in procesul de negociere in comparatie cu o abordare pasiva
  • Inceperea negocierii dintr-un punct comun asupra carora ambele parti sunt de acord
  • Stabilirea unei relatii de incredere prin abordarea unei atitudini rezonabile si relaxate
  • Pregatirea tuturor hartiilor si formalitatilor in eventualitatea ajungerii la o intelegere in timpul negocierii pentru a facilita partea birocratica ulterioara

    In timpul negocierilor trebuie avute in vedere si aspecte legate de cultura, religia si obiceiurile locale ale partenerilor de discutie. Astfel participarea la negociere a unei persoane specializate care vorbeste mai multe limbi straine poate fi de un real folos. Astfel, Dvs. puteti sa va concentrati pe detaliile tehnice specifice produselor sau serviciilor Dvs. cat si la cifrele vehiculate, fara sa mai trebuiasca sa fiti mereu atent la toate aspectele si la toate informatiile ce apar intr-o negociere.

    Contractarea in comertul international prezinta de asemenea o serie de aspecte legale specifice. In primul rand trebuie stabilit ce legislatie se aplica Contractului, respectiv legislatia din tara exportatorului, a importatorului sau a tarii in care se semneaza Contractul. Clauzele unui asemenea Contract de asemenea trebuie sa respecte legislatia internationala in materie si sa asigure suficienta flexibilitate ambelor parti precum si indeajuns de mult control incat sa asigure o buna desfasurare a relatiei comerciale.

    Avand  o bogata experienta in intocmirea contractelor cadru de colaborare internationala precum si elaborarea de anexe, adendum-uri sau acte aditionale, putem sa va stam la dispozitie pentru proceduri de acest gen.